Операциони лампи

Максималната ергономија, високиот интензитет на осветлување се постигнува со помош на Ксенонско или LED осветлување.

Големината на работно поле е константна, без обзир на подигање на ламбата а истото, како и интензитетот, се контролираат преку една командна вртлива рачка. Можност за интегрирање на TV во командната рачка или како псебна камера.

Пендантите кои се различна носивост и приклучоци, овозможуваат поголема организираност на просторот и флексибилност во операционата сала.

повеќе >>>

Сите KLS Martin операциони светла од сериите marLux и marLEN се опремени со камера surgiCam HD со висока резолуција.

Камерата може да биде поставена по желба, на страничниот помошен дел или заедно со стерилизираната централна рачка
од операциското светло.

Со surgiCam HD добивате професионален квалитет на слика во Full HD 1080i формат со 2 мегапиксели.

Карактеристики на камерата surgiCam HD

  • Сигнал - стандарден 1080i / 50 HZ

- дополнителен1080i / 59.94 Hz 720p/50 Hz 720p/59.94 Hz

  • Пиксели: 1920х1080i
  • Пропорција на графички пристап : 16:9
  • Минимално осветлување : 12lx
  • Zoom : 10x оптички / 12х дигитален
  • SNR : > 50 dB
  • Фокусирана должина: f=5.1 mm до 51 mm