Спирометрија

И најбазичните апарати на CareFusion овозможуваат повеќе од 20-тина параметри со кои лесно (според графиците подолу)

може да се процени дали станува збор за обструкција или рестрикција и дали проблемот е хроничен или акутен.

Хронологија: CareFusion претходно Viasys и CardinalHealth е конгломерат кои ги интегрира трите најголеми бренда во спирометријата – Jaeger, Sensormedics и Micromedical.

 

 

 

повеќе >>>

 

 

 

 

 

MicroLoop

Пренослив и со прекрасен дизајн, новата генерација на MicroLoop е развиена за професионалци.

Главна карактеристика е добриот екран со висока резолуција и touch-screen-от во боја.

Сите пресметки може да се направат едноставно со притискање на иконата за соодветната функција.

Уредот има куќиште кое овозможува полнење на батериите како и USB порта за поврзување со PC.


MicroLoop е компатибилен со Spida5 и SpidaXpert кои се најдобрите и најдеталните светски софтвери за компјутерска спирометрија.

 

Карактеристика


  • 41 резултат (инспириум и експириум)
  • меморија: повеќе од 2000 пациенти
  • софтвер: Spida5, SpidaXpert
  • Точност: +/- 3%
  • Претворувач: Micro Medical Gold Standard би-дирекционен дигитален волумен

Spiro USB

Pulmo Life

 

 

Pulmo Life е уред кој е дизајниран за брзо и лесно снимање на возрасни пушачи за рано откривање на COPD.


Овозможува мерење на FEV1, мерење кое може да се избере во COPD снимањето. Уредот ќе го прикаже резултатот на пациентот заедно со

FEV1 како процент од предвидената вредност. Овие вредности се користат за пресметка на "Lung Age".

 

 

 

 

 

 

Карактеристика

 

  • Претворувач: Дигитален Волуменски претворувач
  • Точност: +/- 3%
  • Волуменска граница: 0-8 l
  • Граница на проток: 0-14 l/s

 

 

 

 

 

повеќе >>>