SpO2

Преку 30 различни модели на пулсоксиметри со интегриран прикажувач или одвоено.


 

 

 

CMS50A – Технички карактеристики

Приказа на: Сатурација на кислород, срцева фреквенција, бранов облик на сатурацијата

SpO2: 35 ~ 99 %

Срцева фреквенција: 30 ~ 250 BPM

1,3'' LCD екран

Голема точност и издржливост

Автоматско исклучување кога нема сигнал

Мониторира повеќе од 30 часа

Напојување: 2 x 1.5 V алкални батерии (AAA)

Димензии: 65 (Д), 35 (Ш), 40 (В) mm

Тежина : 75 g

Сатурацијата на кислород во периферните крвни садови, конкретно прстот на пациентот, е мерка за негова добра или лоша оксигенација.

 

повеќе >>>

CMS 60C:

  • Покрај приказот има можност за поставување на аларми на срцева фреквенција и SpO2 со можност за долготрајно мониторирање.
  • Приказ и на PC.

 

повеќе >>>